Referenties

Ik heb het boek in een keer uitgelezen; ik was zo onder de indruk! Yvonne weet onder woorden te brengen wat ik als verpleegkundige bij patiënten zie. Zowel in de dagelijkse praktijk en als resultaat van haar persoonlijke aandacht voor patiënten.”

Felice Dautzenberg

“Yvonne spreekt met passie over haar werk.  Ze heeft veel verhalen te vertellen waar lezers zich (net als ik) mee kunnen identificeren. Ik lees herkenbare momenten over mijn opa en kan me ook inleven in hoe mijn moeder zich gevoeld moet hebben tijdens haar ziekte.”

Wybe van Toorn

“Mooi om te lezen hoe kunstzinnige therapie een lichtpuntje kan zijn in het leven van mensen met kanker. Inkijkje in het mooie, betekenisvolle beroep van Yvonne.”

Sabine Quak, procesregisseur gezondheidsbevordering

“Wat mij naast de herkenbare verhalen treft, is de wijze waarop Yvonne in deze verhalenbundel laat zien waar zijzelf geraakt wordt. Waar zij zich persoonlijk en in haar professie laat verrassen door de inkijkjes en inzichten die de patiënt tijdens de ontmoeting wil delen. Dit vergt een kwetsbaarheid die minder gebruikelijk is in een academische werkomgeving – naar mijn idee bevestigt dit hoe deze complementaire zorg aan ernstig zieke mensen verlichtend en verdiepend werkt voor de persoon achter de patiënt én professional.”

Hanneke Veldhuijzen, verpleegkundig consulent psychiatrie

“Mooi om te lezen hoe Yvonne haar eigen creativiteit weet in te zetten om die van de patiënt aan te boren of te versterken. Kunstzinnige therapie benadert en raakt de ernstig zieke patiënt op een andere wijze dan gesprekstherapie doet. Yvonne toont op meeslepende wijze aan hoe waardevol deze aanpak kan zijn. Dit boek is daarmee een pleidooi voor de integratie van kunstzinnige therapie met het traditionele zorgaanbod.”

Peter Swart, GZ-psycholoog

“Ik heb genoten van het boek. Het is een plezier om het te lezen en het doet goed te zien hoe Yvonne met mensen werkt in een heel moeilijke tijd van hun leven. Het zijn steeds mooie stukjes die goed zijn geschreven en de emoties van de cliënten en die van Yvonne zelf op een bijzondere wijze weergeven. Mijn complimenten!”

Harry Salman, docent opleiding ‘Kunstzinnige Therapie’